3x een meesterwerk in je interieur

In november 2018 wijdde de Margriet een hele editie toe aan Hollandse Meesters! Ook onze borduurringen van De Nachtwacht werden een onderdeel van het magazine. Ze deelden leuke tips over hoe jij het kunstwerk kiest dat het beste in jouw interieur past, die ik hier graag toelicht mét voorbeelden.

Voor De Sier Margriet Hollandse Meesters Nachtwacht
Te vinden in de Margriet (nr. 47): De Nachtwacht

3 tips voor een Hollandse Meester in je interieur

1. Eyecatcher

Wil je dat je kunstwerk een eyecatcher is, kies dan voor een XXL-formaat. Maar een klein doek doet ook zijn werk. Verzamel er werken van moderne kunstenaars omheen, in hetzelfde thema of dezelfde kleurstelling.

De Nachtwacht

2. Jouw woonstijl

Het klassieke van oude meesterwerken combineert met bijna elke woonstijl. Een bloemenpatroon zorgt voor een kleurrijk statement in je interieur en met een afbeelding van bijvoorbeeld Het Melkmeisje haal je het museumgevoel in huis. Bedenk dat juist de combinatie van modern en klassiek je huis stijlvol maakt.

Het Meisje Met De Parel bij een klant

3. Hou het rustig

Zorg dat het rondom het meesterwerk niet te druk wordt. Houd het geheel rustig door te kiezen voor basic kleuren zoals: wit, hout, zwart en grijs óf voor tinten die terugkomen in het kunstwerk.

Het Melkmeisje bij een klant

Wil jij ook een meesterwerk in huis, maar vind je het nog steeds moeilijk om te bepalen welke het beste in jouw interieur past? Neem contact met me op, stuur een foto van je interieur, incl. de muur waar het meesterwerk op moet komen en ik help je kiezen!